10 Redenen waarom je samen een Hypnobirthing cursus moet volgen tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger en hopelijk voel je je blij en kijken jullie uit naar de komst van jullie baby, maar je kunt je ook nerveus, ongerust of zelfs angstig voelen als je aan de bevalling denkt. Je hebt van TV, vrienden of familie gehoord hoe heftig en pijnlijk bevallen is en ziet er tegenop. Je partner heeft misschien ook zorgen of weet niet goed hoe hij/zij jou kan ondersteunen straks. Wat als ik je vertel dat dat niet zo hoeft te zijn? Dat het mogelijk is om op een ontspannen, kalme en positieve manier te bevallen en gesteund te worden.

Ik geloof dat jullie een positieve bevalling kunnen hebben en bij mijn eigen fijne bevalling heeft Hypnobirthing hier heel erg geholpen!

Hieronder 10 redenen waarom je een Hypnobirthing cursus zou moeten volgen:

 1. Veilig, vertrouwd, geliefd
  Hypnobirthing helpt je om angst, nervositeit en ongerustheid om te zetten in positieve en inspirerende gedachtes en versterkt je (basis)vertrouwen. Na de cursus voel je je veilig, meer ontspannen, volg je meer je intuïtie en heb je vertrouwen in het hele proces.
 2. Samen een team
  Team up! Je partner is erbij en leert wat hij/zij kan doen om jou te helpen en steunen tijdens de bevalling op een manier die past bij jou.
 3. Love all over
  De technieken zorgen ervoor dat je stresshormonen laag blijven en gelukshormonen hoog wat een positief effect heeft op de baring, je lichaam, gedachtes en focus.
 4. Geen pijn maar iets fijns
  Doordat je meer vertrouwen opbouwt en weet hoe je je aandacht kunt verleggen van de pijn naar iets fijns heb je mogelijk geen of minder pijnstilling nodig. Je partner kan je hier perfect bij helpen omdat hij door de cursus precies weet hoe hij jou focus naar iets fijns kan brengen.
 5. Je partner krijgt een duidelijke rol
  Na deze cursus kun je je als partner echt niet meer nutteloos voelen tijdens de bevalling. Je krijgt meerdere praktische en doelgerichte tools die je kan gebruiken om haar te ondersteunen en te helpen.
 6. Een positieve bevallingservaring
  Hypnobirthing is de beste voorbereiding die je kunt doen. Het doel is een positieve bevallingservaring en alle technieken, oefeningen, tools dragen eraan bij om dat door jullie te bewerkstelligen. Stellen die een Hypnobirthingcursus hebben gevolgd, ervaren vaak een soepelere bevalling.
 7. Altijd en overal toepasbaar
  Hypnobirthing is toe te passen bij elke situatie, ongeacht waar je bevalt of hoe de bevalling verloopt. Zelfs na de bevalling heb je nog profijt van alles wat je leert.
 8. Je bent geïnformeerd
  Je bent geïnformeerd over alle opties zoals pijnstilling, bevalhoudingen, geboorteplan, communicatie met het geboorteteam en kunt een gedegen keuze maken. Ook als het anders loopt dan gepland, leert Hypnobirthing je hoe daar mee om te gaan zodat je er alsnog positief op terugkijkt.
 9. Kalme mama, kalme baby!
  Het blijkt dat baby’s die geboren worden bij moeders die Hypnobirthing toepassen kalmer geboren worden en rustiger zijn. Je baby is zelf ook hard aan het werk om de weg naar buiten te vinden en voelt je energie feilloos aan. Hoe kalmer, positiever en gesteund jij je voelt, hoe meer je deze energie ook doorgeeft aan je baby.
 10. Oefening baart kunst!
  Beter nu voorbereiden en oefenen met ademhaling, ontspanning en samenwerken dan tijdens de bevalling. 😉

Op een mooie samenwerking voor een mooi begin en dat de geboorte een bijzondere dag zal zijn!

%d bloggers liken dit: