over Jenny

Don't go with the flow. Be the flow.

I am safe. I am nurtured. I am grounded. I trust my pathway. I am open to new discoveries. The earth is always healing me. I feel the strength of my ancestors beside me. I surrender with great knowing that all is as it should be.

Phoebe Garnsworthy

De droombevalling van mijn dochter Lauren in 2018 was mijn flow-moment én turning point om voor 100% te gaan voor het helpen en begeleiden van zwangere mama’s en hun partner met een goede voorbereiding op hun fijnste bevalling.

Na tien jaar gewerkt te hebben in de zakelijke wereld als adviseur en coach had ik het gevoel dat ik stilstond en dat wilde ik doorbreken. Blijven groeien, ontwikkelen, het niet buiten jezelf zoeken maar bij jezelf.

Uit ervaring weet ik dat jezelf invloed kan hebben op alles! Hoe je je voelt, wat je denkt, hoe je je voorbereid en wat er op je pad komt. Ik heb best een paar lastige tijden gehad in mijn leven en de enige die daar verandering in kon brengen was ik, met soms wat hulp van anderen. Maar ook alle geluksmomenten en positieve ervaringen creëer ik zelf. Ik wil inspireren en geïnspireerd worden, gewoontes doorbreken en doorbraken creëren, ik wil kennis opdoen en kennis delen, mindshifts maken, the flow zijn.

In 2017 ben ik mijn eigen coachpraktijk vanuit huis gestart als persoonlijke-ontwikkelings-coach, maar het knaagde nog steeds. Ik voelde de flow, de energie en het plezier niet dat ik wil voelen om nog meer mensen te leren hoe jij zelf invloed kunt hebben op alles en daarmee ook positieve ervaringen kunt creëren.

 

En toen werd ik zwanger. Gepland, maar sneller dan verwacht. Dat bracht me even uit balans, maar we waren superblij en alles ging goed met mij en ons kindje. Ik ben gaan onderzoeken hoe ik zelf mijn fijnste bevalling kon creëren en kwam onder andere bij Hypnobirthing uit. Wat een geweldige methode en wat is er veel dat je kunt doen vooraf! Ademhalingstechnieken, oefenen met ontspanning, affirmaties, samenwerking met mijn partner. Wekenlang heb ik geoefend, bewuste keuzes gemaakt. Thuis bevallen, geen pijnbestrijding of interventies. Uiteindelijk heb ik echt een droombevalling gehad die ik elke mama gun! Ik zat in een fijne flow, voelde me in control, er was rust, positiviteit en samenwerking. Onbeschrijflijk! De kraamtijd en het vierde trimester was overigens minder fijn. Te druk, te veel controle willen houden, te weinig hulp gevraagd. Geen flow in ieder geval. Tja daar had ik me dan ook niet op voorbereid. 

Alle puzzelstukjes vielen voor mij samen door de bevalling van Lauren! Dit was mijn turning point. Hier zit zoveel kracht en positiviteit in. Dit wil ik delen. Ik wil aanstaande ouders helpen in voorbereiding op de bevalling, hoe ze kunnen samenwerken en hoe ze kunnen omgaan met angsten, zorgen en de weeën zodat men weet dat het anders kan. Dat je wel invloed kunt hebben op hoe je bevalling verloopt en hoe je erop terugkijkt. Maar ook zeker de kraamtijd niet vergeten, want ook daar is veel te halen met een goede voorbereiding. 

In 2019 heb ik mijn baan opgezegd, mijn coachpraktijk omgegooid, een opleiding tot Mucha Mama Hypnobirthing docent gevolgd en nu geef ik elke maand een Hypnobirthing cursus voor koppels, die ook als privé cursus of voor solo-moms te boeken is. Geef direct meer vertrouwen en tips in Ready for Birth calls en stuitconsulten. Werk ik samen met zwangerschapsyogadocenten en heb ik een podcast Bevallen, de Sunny Side, waarin ik alleen maar positieve verhalen en inspiratie deel over bevallen. Whoe, I love it!

Waar of hoe je ook gaat of wilt bevallen, er is zoveel dat jij kunt doen voor, tijdens en na de bevalling om het een positieve ervaring te laten zijn! 

Als ik het kan, kun jij het ook! 

Liefs, Jenny

Contact

Bellen: 06 52 563494, WhatsApp mag ook
E-mail: jenny@birthandjoy.nl